Cüda Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Cüda" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "جُدَاء" (judā) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Cüda" kelimesi, ayrılık veya uzaklık anlamına gelir.

Bu kelime, insanların veya nesnelerin birbirlerinden uzak olma durumunu ifade eder. Genellikle sevdiklerinden veya istedikleri bir şeyden ayrı olma durumunu belirtir.

Örnek Cümle:

• Cüda, aşıklar için zorlu bir durumdur; sevdiklerinden uzakta olmak onları üzebilir.
  • Savaş nedeniyle aileleriyle cüda olan askerler, evlerine dönmeyi dört gözle bekliyorlar.
  • Yıllarca süren cüda sonrasında, iki kardeş nihayet bir araya geldi ve sevinçle kucaklaştılar.