Doğum-Kadın Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği Yl Prg. Nedir?

Doğum-Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı da doğum ve kadın sağlığı alanında hemşirelik uzmanlığı sağlamayı hedefleyen bir programdır. Bu program, doğum süreci, jinekolojik sağlık, kadın üreme sağlığı, doğum sonrası bakım, jinekolojik hastalıkların hemşirelik yönetimi ve kadın sağlığına yönelik hemşirelik araştırmalarını içerir.

Mezunlar, doğumhanelerde, jinekoloji kliniklerinde, kadın sağlığı merkezlerinde veya hastanelerde doğum-kadın sağlığı hemşiresi olarak çalışabilirler. Ayrıca, kadın sağlığı eğitimi, toplum sağlığı projeleri, araştırmalar ve yönetim rolleri gibi alanlarda da görev alabilirler.