Moda Yönetimi Önlisans Programı Nedir ?

Moda Yönetimi Önlisans Programı, moda sektöründe işletme ve yönetim becerileri kazandırmayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere moda pazarlaması, perakende yönetimi, marka yönetimi, moda trendleri ve satın alma süreçleri gibi konularda temel bilgi ve beceriler sunar.

Moda Yönetimi mezunları, moda markalarında, perakende şirketlerinde, moda satış ve pazarlama departmanlarında veya moda organizasyonları ve etkinliklerinde çalışma imkanına sahiptirler. Moda markalarında pazarlama yöneticisi veya satış yöneticisi olarak görev alabilirler. Moda markalarının stratejik yönetiminde yer alarak marka kimliğini oluşturma, pazarlama stratejileri geliştirme ve müşteri ilişkileri yönetme gibi görevleri üstlenebilirler.

Perakende şirketlerinde, mağaza yöneticisi veya satın alma uzmanı olarak çalışabilirler. Moda trendlerini analiz ederek ürün yelpazesini belirleyebilir, stok yönetimi ve satış stratejileri oluşturabilirler. Moda organizasyonları ve etkinliklerinde de çalışma imkanı bulunmaktadır. Defile ve moda etkinliklerinin organizasyonunda görev alabilir, markaların tanıtım etkinliklerini planlayabilir ve moda fuarlarına katılabilirler.