Hemşirelik Bilimi Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Hemşirelik Bilimi Yüksek Lisans Programı, hemşirelik pratiğinin temelinde yatan bilimsel temelleri anlamayı ve ileri düzeyde araştırma yapmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere araştırma yöntemleri, sağlık bilimleri, sağlık politikaları, hemşirelik teorileri, hasta bakımının yönetimi ve ileri klinik uygulamalar gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Hemşirelik Bilimi Yüksek Lisans Programı, öğrencileri hemşirelik pratiğinde bilimsel araştırmalar yapmaya, mevcut bilgiyi değerlendirmeye, sağlık politikalarının geliştirilmesine ve hasta bakımının iyileştirilmesine yönlendirir. Mezunlar, üniversitelerde, araştırma merkezlerinde, sağlık kurumlarında veya sağlık bakanlıklarında akademisyen, araştırmacı, politika danışmanı veya klinik uzman olarak çalışabilirler. Ayrıca, araştırma projeleri yönetebilir, sağlık politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunabilir ve hemşirelik eğitimi ve pratik standartlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalara katılabilirler.