Hastane Enfeksiyonları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Hastane Enfeksiyonları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı, sağlık kurumlarındaki hastane enfeksiyonlarının önlenmesi, yönetimi ve hemşirelik bakımının geliştirilmesi üzerine odaklanan bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere enfeksiyon kontrolü, hastane hijyeni, mikrobiyoloji, hastane enfeksiyonlarının hemşirelik bakımı, enfeksiyon epidemiyolojisi ve hasta güvenliği gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, enfeksiyon kontrol protokolleri geliştirme, enfeksiyon riskini değerlendirme, enfeksiyon kontrol önlemlerini uygulama, hasta eğitimi ve enfeksiyon yönetiminde hemşirelik bakımı becerilerini geliştirir. Mezunlar, sağlık kurumlarında, hastanelerde, klinik araştırma merkezlerinde, sağlık bakanlıklarında veya enfeksiyon kontrol birimlerinde hastane enfeksiyonları hemşiresi, enfeksiyon kontrol koordinatörü, klinik eğitimci veya enfeksiyon kontrol hemşiresi uzmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, enfeksiyon kontrolü konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri verebilir, araştırmalar yapabilir ve enfeksiyon kontrol politikalarının geliştirilmesine kat