Mücadele Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mücadele" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "c-h-d" (جهد) kökünden gelir.

Anlamı: "Mücadele," bir sorunu çözmek, bir hedefe ulaşmak veya bir tehdidi bertaraf etmek için kararlılıkla gösterilen çaba ve çatışma anlamına gelir. Bu kelime, zorluklarla başa çıkmak için sarfedilen çabayı ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bağımsızlık için verdiğimiz mücadele, yıllarca süren zorlu bir sürecin sonunda başarıyla sonuçlandı.
  • Sporcular, olimpiyatlarda en iyiler arasında yer alabilmek için yoğun bir antrenman mücadelesi verirler.