Mülge Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mülge" kelimesi Türkçeye Arapçadan geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "ملجأ" (malja) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Mülge" kelimesi, sığınak, barınak veya korunaklı bir yer anlamına gelir.

Bu kelime, tehlikeden kaçmak veya güvende olmak amacıyla kullanılan bir yer veya mekanı ifade eder. Ayrıca, koruma veya sığınma amacıyla kullanılan bina veya yapıları tanımlamak için de kullanılır.

Örnek Cümle:

• Savaş sırasında, insanlar mülge olarak kullanabilecekleri güvenli yerler ararlar.
  • Fırtınadan korunmak için sahil kenarındaki evleri terk edip daha sağlam mülgeye sığındık.
  • Mülge olarak kullanılan bu bina, doğal afetlerden etkilenen insanlara geçici bir barınak sağlıyor.