Özel Gereksinimli Çocukların Ailelerinde Yaşanan Kaygı Bozuklukları Semineri

• Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

Özel Gereksinimli Çocukların Ailelerinde Yaşanan Kaygı Bozuklukları
Semineri

Özel gereksinimli çocukların ailelerinde, çeşitli kaygı bozuklukları ortaya çıkabilir. Bu çocukların özel ihtiyaçlarına ve durumlarına ilişkin endişeler, stres ve belirsizlik, ailelerde kaygıyı artırabilir. İşte bazı yaygın kaygı bozuklukları ve özel gereksinimli çocukların ailelerindeki etkileri:

• Genel Kaygı Bozukluğu: Aileler, çocuklarının geleceği, eğitimleri, sağlık durumu ve günlük bakım gibi konularda sürekli endişe duyabilirler. Bu genel kaygı, ailelerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir ve stres düzeylerini artırabilir.

• Sosyal Kaygı Bozukluğu: Özel gereksinimli çocukların aileleri, çocuklarının sosyal etkileşimleri, kabul edilme ve dışlanma korkuları nedeniyle sosyal kaygı yaşayabilir. Çocuklarının toplumda uyum sağlamaları, arkadaş edinmeleri ve sosyal etkinliklere katılmaları konusunda endişe duyabilirler.

• Depresyon: Özel gereksinimli çocuğa sahip olmak, ailelerde uzun süreli stres ve zorluklara neden olabilir. Bu durum, ailelerde depresyon belirtilerini tetikleyebilir. Özellikle çocuğunuzun sürekli bakıma ihtiyacı olduğu durumlarda, ailelerde depresyon riski artabilir.

• Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB): Bazı aileler, çocuğun özel ihtiyaçları ve günlük rutinlerine ilişkin aşırı endişe ve takıntılar geliştirebilir. Sürekli temizlik, düzenleme veya tekrarlayan davranışlarla ilgili takıntılar, ailelerde OKB belirtilerine yol açabilir.

Özel gereksinimli çocukların ailelerindeki kaygı bozuklukları, ailenin genel sağlığını, yaşam kalitesini ve günlük işlevselliğini etkileyebilir. Ailelerin bu zorluklarla başa çıkmaları, destek alması ve kendi ihtiyaçlarına dikkat etmesi önemlidir. Profesyonel destek, terapi, destek grupları veya danışmanlık hizmetleri, ailelerin kaygıyla başa çıkmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, kendine bakım aktivitelerine zaman ayırmak, stres yönetimi tekniklerini uygulamak ve sosyal destek ağlarından faydalanmak da önemlidir.

• Seminer Eğitimleri bant kaydıdır ve ortalama 25/250 dakika arasında sürmektedir. (Ortalama süre verilmiştir ve program süresi daha kısa veya daha uzun olabilmektedir.)
  • Kayıt olduktan sonra sms ile gelen bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak eğitimleri izlemeye başlayabilirsiniz.
  • Seminer Sertifikanız eğitimin tamamlandıktan hemen sonra ilk 48 saat içerisinde e-Devlet sistemine aktarılacaktır.
  • Seminer sonunda sınav, ödev veya bitirme testi yoktur.
  • Seçmek istediğiniz seminer/seminerleri seçerek eğitimlere kayıt olabilirsiniz.
  • Seminer seçimlerini esnasında lütfen hatasız ödeme işleminizi tamamlayınız. (Sistem açılışından sonra herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır.)
  • Kayıt olduğunuz semineri bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır. (Daha erken bitirebilirsiniz)
  • Sertifikanız Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir olarak sunulacak ve görüntülenecektir.
  • Program sonunda elde edeceğiniz sertifikalarınız ile kişisel ve mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Bu programlar destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır, gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikaları öz geçmişinize ekleyerek kullanabilir ve öz geçmişinizi nitelikli hale getirebilirsiniz.
  • Seminer programları kişilerin ilgilendiği alanlara özel hazırlanmakta olup bu programlarla kişisel ve mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.
  • Site içerisindeki "Eğitime katıl" butonuyla sepetinize ekleyip sistem yönlendirmesini takip ederek eğitimlere katılabilirsiniz, ödeme işleminizi banka/kredi kartı ile veya havale eft yöntemiyle tamamlayabilirsiniz.
  • Ödemenizi kredi kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak sms olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir, Eft/Havale ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün, mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.
  • Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Eğitime Kayıt olduktan hemen sonra kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir.
  • Sertifika, eğitiminiz ve sınavlarınız başarı ile bittikten 72 saat sonra edevletinize işlenmekte SMS olarak bilgi gönderilmektedir.
  • Seminer programlarının sonunda sınav veya ödev bulunmamaktadır.
  • Kayıt olduğunuz programı bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır.
  • Seminer programları kısa süreli temel eğitimlerdir.
  • Seminer Sertifikaları e-Devlet sistemi üzerinden; imzalı, belge numaralı, barkodlu ve belge numaralı olarak tarafınıza iletilecektir. Dileyen katılımcılarımız bu sertifikaların çıktısını kendileri alabilirler.
  • Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu seminer eğitimine herkes başvurabilir.

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum