Sağlık Kurumlarında Kalite ve Akreditasyon Yöneticisi Sertifika Programı

Sağlık Kurumlarında Kalite ve Akreditasyon Yöneticisi Sertifika Programı, sağlık hizmeti sunan kurumlarda kalite yönetimi ve akreditasyon süreçleriyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Programda, sağlık kurumları için kalite yönetimi ve akreditasyon standartları, yönetim sistemleri, kalite yönetim süreçleri, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, risk yönetimi, veri analizi ve raporlama gibi konular ele alınır.

Programın içeriği şu şekilde özetlenebilir:

• Sağlık kurumlarında kalite yönetimi ve akreditasyon kavramları
  • Ulusal ve uluslararası akreditasyon standartları
  • Sağlık hizmetleri yönetim sistemleri
  • Kalite yönetim süreçleri: planlama, uygulama, değerlendirme, geliştirme Hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi
  • Risk yönetimi
  • Veri analizi ve raporlama
  • İyileştirme ve sürekli gelişim yönetimi
  • Yönetim stratejileri ve liderlik
  • Kalite yönetiminde insan kaynakları yönetimi
  • İletişim ve etkili iletişim becerileri

Eğitim programının sonunda katılımcılar, sağlık kurumlarında kalite yönetimi ve akreditasyon süreçlerini yönetmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olacaklar ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için çalışabileceklerdir. Ayrıca, ulusal ve uluslararası akreditasyon standartlarına uygunluğu değerlendirebilir ve sağlık kurumlarında kalite yönetimi programları geliştirebilirler.

Sertifika Programına Bakınız.

Sağlık Kurumlarında Kalite ve Akreditasyon Yöneticisi Sertifika Programı