Sağlık Kurumlarında Risk Yönetimi Nedir

Sağlık kurumlarında risk yönetimi, potansiyel risklerin tanımlanması, analiz edilmesi ve kontrol edilmesi sürecidir. Bu süreç, sağlık kurumlarının olası riskleri önceden tespit etmelerini ve uygun önlemler alarak bu riskleri en aza indirmelerini sağlar.

Sağlık kurumlarında risk yönetimi, hastaların güvenliğini sağlamak, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve hukuki sorumlulukları yerine getirmek için önemlidir. Bu kapsamda, risk değerlendirmesi yapılır, olası risklerin kaynakları ve etkileri belirlenir ve riskleri önlemek veya azaltmak için stratejiler ve politikalar geliştirilir.

Risk yönetimi, sürekli bir süreç olarak uygulanır ve sürekli izleme, değerlendirme ve iyileştirme gerektirir. Sağlık kurumlarında risk yönetimi, sağlık çalışanlarının ve yöneticilerin risk farkındalığını artırır, sağlık hizmetlerinde güvenlik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlar ve sağlık hatalarının ve kazalarının önlenmesine yardımcı olur.