Sağlık Teknisyeni / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

SAĞLIK TEKNİSYENİ, tıbbi cihazların kullanımını, bakımını ve onarımını yaparak sağlık profesyonellerine destek sağlayan sağlık sektörü çalışanlarıdır. Sağlık teknisyenleri, hastaneler, tıp merkezleri, laboratuvarlar, klinikler ve diğer sağlık kuruluşlarında görev alabilirler. Bu profesyoneller, sağlık ekipmanlarının düzgün çalışmasını sağlamak ve hasta bakımında kullanılan teknolojik araçları yönetmekle görevlidirler.

Sağlık teknisyenlerinin işleri arasında, tıbbi cihazların kullanımı için eğitim vermek, tıbbi cihazların bakımını yapmak, cihazların doğru bir şekilde çalıştığından emin olmak, tıbbi cihazların kalibrasyonunu yapmak, tıbbi cihazların onarımını yapmak ve sağlık profesyonellerine teknik destek sağlamak gibi görevler yer alır.

Maaşı Nedir?

Sağlık teknisyenlerinin maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir sağlık teknisyeni ortalama aylık maaşı, 18.500 TL ile 33.500 TL arasında değişebilir. Ancak, özel sektörde çalışan sağlık teknisyenleri daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, uzmanlık alanları, sertifikasyonları ve deneyimleri gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.