İlahiyat Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

İlahiyat (Önlisans) Önlisans Programı, İslam kültürü ve inancı, İslam tarihi, dini metinlerin anlaşılması, fıkıh, hadis, ahlak, İslam hukuku gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere İslam dinini anlama, dini metinleri yorumlama, İslam hukuku ve ahlakı hakkında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, camilerde, dini yayın kuruluşlarında, eğitim kurumlarında veya sivil toplum kuruluşlarında çalışabilirler. İslami bilgi ve kültürü aktarabilir, hutbe ve vaaz gibi dini etkinlikleri gerçekleştirebilir, dini metinleri anlama ve yorumlama konusunda destek sağlayabilirler. Ayrıca, İslam hukuku ve ahlakı konusunda danışmanlık yapabilir ve dini eğitim programları düzenleyebilirler.