Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Yörük Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Yörük" kelimesi Türkçe kökenli bir terimdir.

Anlamı: "Yörük," göçebe veya yarı göçebe yaşam tarzını benimseyen ve genellikle hayvancılıkla uğraşan insanları ifade eder.

Yörükler, genellikle hayvan sürülerini otlatmak için mevsimlik göçler yaparlar ve taşınabilir çadırlarda yaşarlar. Yörük kültürü, geleneksel Türk ve Orta Asya yaşam tarzının bir yansımasıdır.

Örnek Cümle:

• Yörükler, yaz aylarında yaylalarda hayvanlarını otlatırken kış aylarını daha sıcak bölgelerde geçirirler.
  • Yörüklerin geleneksel el sanatları ve halı dokumacılığı, kültürel miraslarının önemli bir parçasını oluşturur.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!