Yörük Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Yörük" kelimesi Türkçe kökenli bir terimdir.

Anlamı: "Yörük," göçebe veya yarı göçebe yaşam tarzını benimseyen ve genellikle hayvancılıkla uğraşan insanları ifade eder.

Yörükler, genellikle hayvan sürülerini otlatmak için mevsimlik göçler yaparlar ve taşınabilir çadırlarda yaşarlar. Yörük kültürü, geleneksel Türk ve Orta Asya yaşam tarzının bir yansımasıdır.

Örnek Cümle:

• Yörükler, yaz aylarında yaylalarda hayvanlarını otlatırken kış aylarını daha sıcak bölgelerde geçirirler.
  • Yörüklerin geleneksel el sanatları ve halı dokumacılığı, kültürel miraslarının önemli bir parçasını oluşturur.

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle Sertifikalı Eğitim Programları SAYEM'de!