9 Mayıs Dünya Okul Hemşireleri Günü (National School Nurse Day)

Dünya Okul Hemşireleri Günü, her yıl 9 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, okullarda çalışan hemşireleri ve sağlık profesyonellerini kutlamayı amaçlar. Okul hemşireleri, öğrencilerin sağlığına ilişkin önemli bir rol oynarlar ve öğrencilerin ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini sağlarlar.
Dünya Okul Hemşireleri Günü, toplumun okul hemşirelerinin önemini fark etmesine ve takdir etmesine yönelik bir fırsat sunar. Bu özel gün, okul hemşirelerinin çalışmalarını vurgulamak, onları desteklemek ve okul topluluğunda sağlığı teşvik etmek için çeşitli etkinlikleri içerir. Okul hemşireleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvende olmalarına yardımcı olurken aynı zamanda ailelerle ve diğer sağlık profesyonelleriyle işbirliği yaparlar.