Başhemşire / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Başhemşire Nedir?

Başhemşire, sağlık kuruluşlarında (hastaneler, klinikler, vb.) hemşirelik hizmetlerinin yönetiminden sorumlu olan deneyimli ve yetkin bir hemşiredir. Başhemşireler, hemşirelik ekibinin lideri olarak, hastaların bakımı ve tedavisi ile ilgili kararlar alır, hemşirelik hizmetlerinin kalitesini ve sürekliliğini sağlar ve yönetimsel görevler üstlenir.

Ne İş Yapar?

Başhemşirelerin görev ve sorumlulukları şunları içerebilir:

1. Hemşirelik hizmetlerinin yönetimi: Başhemşireler, hemşirelik ekibinin çalışma düzenini ve performansını yönetir, hemşirelerin görev dağılımını ve iş yükünü düzenler.
  2. Kalite kontrol ve geliştirme: Başhemşireler, hastaların bakımının kalitesini ve güvenliğini sürekli olarak izler ve değerlendirir. Gerekli durumlarda, hemşirelik hizmetlerinde iyileştirme ve geliştirme sağlamak için politika ve prosedürler oluştururlar veya güncellerler.
  3. Personel yönetimi: Başhemşireler, hemşirelik ekibinin işe alım, eğitim, performans değerlendirmesi ve disiplin gibi süreçlerini yönetir.
  4. Bütçe ve kaynak yönetimi: Başhemşireler, hemşirelik hizmetlerinin mali kaynaklarını yönetir, bütçe hazırlar ve harcamaları kontrol eder.
  5. İletişim ve koordinasyon: Başhemşireler, hemşirelik ekibi, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları arasında etkili iletişim ve koordinasyonu sağlar. Ayrıca, hasta ve aileleriyle iletişim kurarak, onların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya çalışır.

Maaşı Nedir?

Başhemşire maaşı, eğitim düzeyi, deneyimi, çalıştığı sağlık kuruluşu ve coğrafi konuma bağlı olarak değişiklik gösterir. Başlangıç seviyesinde bir başhemşire, yıllık ortalama olarak  29.000 TL ile 65.000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir.