Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı

Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı, doğum ve kadın hastalıkları alanında hemşirelik uzmanlığı sağlamayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası bakım, jinekolojik hastalıkların hemşirelik yönetimi, doğum komplikasyonlarının müdahaleleri ve kadın sağlığı eğitimi gibi konuları kapsar.

Öğrenciler, gebelik takibi, doğum sürecinin yönetimi, lohusalık bakımı ve jinekolojik hastalıkların hemşirelik müdahalelerini öğrenirler. Mezunlar, hastanelerde, doğumhanelerde, jinekoloji kliniklerinde veya kadın sağlığı merkezlerinde doğum ve kadın sağlığı hemşiresi olarak çalışabilirler. Ayrıca, kadın sağlığı eğitimi ve danışmanlığı, toplum sağlığı çalışmaları ve araştırmaları gibi alanlarda da faaliyet gösterebilirler.