Müteakip Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Müteakip kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Mutâkib" kelimesinden türetilmiştir ve "ardışık, birbirini takip eden" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla müteakip, bir olayın veya zaman diliminin ardışık olarak başka bir olayın veya zaman diliminin izlediği bir durumu ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Müteakip, bir olayın veya zaman diliminin diğerini izlediği ve aralarında bir süre veya sıra bulunduğu durumları tanımlar. Bu kelime, ardışık ve birbiri ardına gelen olayları veya zaman dilimlerini ifade etmek için kullanılır ve genellikle bir önceki olayın sonrasında gelen, doğrudan ilişkili veya bağlantılı olan bir sonraki olayı belirtmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Üç müteakip gün boyunca yoğun yağmur yağdı, bu da sel riskini artırdı.
  • İşyerindeki müteakip iki toplantı, projenin ilerlemesi için önemliydi.