Çocuk Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı, çocukların sağlığını korumak, hastalıklarını tanımak ve tedavi etmek üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrencilere çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliğinin temel prensipleri, pediyatrik hastalıkların tanı ve tedavisi, çocuk bakımı, aile eğitimi ve çocuk sağlığı programları gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir.

Ayrıca, öğrenciler, çocukların fiziksel, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için bakım planları oluşturma, çocuklara ve ailelere eğitim verme ve multidisipliner ekip çalışması gibi becerileri geliştirirler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği mezunları, çocuk hastanelerinde, polikliniklerde, pediatrik sağlık merkezlerinde veya toplum sağlığı kuruluşlarında çalışabilirler.