Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yl. Prg. Nedir ?

Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı, doğum ve kadın hastalıkları alanında hemşirelik uzmanlığına odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, doğum süreci, gebelik takibi, doğum yönetimi, jinekolojik hastalıkların hemşirelik yönetimi, kadın sağlığı eğitimi ve hemşirelik araştırmalarını içerir.

Öğrenciler, doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası bakımın yanı sıra jinekolojik hastalıkların tanı, tedavi ve bakımında hemşirelik müdahalelerini öğrenirler. Ayrıca, kadınların cinsel sağlığı, üreme sağlığı ve gebelik planlaması konularında da eğitim alırlar.