İç Hastalıkları Hemşireliği Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

İç Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı, iç hastalıkları alanında hemşirelik bakımının derinlemesine incelenmesini ve geliştirilmesini hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere iç hastalıkları teşhis ve tedavi süreçlerinde hemşirelik rolleri, hasta değerlendirme, tedavi planlaması, farmakoloji, hasta eğitimi ve hasta bakımında ileri beceriler gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

İç Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı, öğrencileri iç hastalıkları hastalarının bakımını yönetmeye, hasta eğitimini sağlamaya, tedavi sürecini izlemeye ve multidisipliner ekiplerle işbirliği yapmaya yönlendirir. Mezunlar, hastanelerde, kliniklerde, sağlık merkezlerinde veya özel sağlık kuruluşlarında iç hastalıkları hemşiresi olarak çalışabilirler. Ayrıca, hasta bakımı protokollerinin geliştirilmesine katkıda bulunabilir, eğitim materyalleri hazırlayabilir ve hemşirelik bakımının kalitesini iyileştirmek için projeler yürütebilirler.