Nükleer Tıp Teknikleri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Nükleer Tıp Teknikleri Önlisans Programı, öğrencilere nükleer tıp alanında kullanılan görüntüleme ve teşhis teknikleri hakkında kapsamlı bir eğitim sunar. Bu program, radyofarmasötiklerin kullanımı, radyasyon dozimetrisi, görüntüleme cihazları ve görüntüleme teknikleri gibi konuları içerir.

Nükleer Tıp Teknikleri mezunları, hastanelerde, tıp merkezlerinde, radyoloji departmanlarında veya nükleer tıp laboratuvarlarında çalışma imkanına sahiptirler. Görüntüleme tekniklerini uygulayarak, doktorlara teşhis ve tedavi sürecinde yardımcı olurlar.

Bu mezunlar, nükleer tıp cihazlarının kullanımını ve bakımını gerçekleştirebilirler. Pozitron Emisyon Tomografisi (PET), Tek Enerjili Gama Kamerası (SPECT), Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) gibi görüntüleme cihazlarının çalışmasını yönetebilirler. Radyofarmasötiklerin hazırlanması ve enjeksiyonu konusunda da bilgi ve beceri sahibidirler.

Nükleer Tıp Teknikleri mezunları, hastaların radyasyon dozlarını takip eder ve radyasyon güvenliği protokollerini uygularlar. Görüntüleme prosedürlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlarlar ve hasta güvenliğini ön planda tutarlar.

Nükleer Tıp Teknikleri Önlisans Programı mezunları, hastanelerde radyofarmasötik hazırlama laboratuvarlarında çalışabilir, radyofarmasötik enjeksiyonları yapabilir, görüntüleme cihazlarının kullanımını ve bakımını gerçekleştirebilir. Aynı zamanda radyasyon dozimetrisi ve radyasyon güvenliği konularında uzmanlaşarak, sağlık kuruluşlarında radyasyon güvenliği ve kalite kontrol süreçlerini yönetebilirler.