Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı, fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, hareket sistemi bozukluklarının değerlendirilmesi, tedavisi ve rehabilitasyonu konularında daha ileri düzeyde eğitim alırlar.

Mezunlar, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel sağlık kliniklerinde veya spor eğitim merkezlerinde çalışabilirler. Hasta değerlendirmesi yapabilir, rehabilitasyon programları tasarlayabilir, fizyoterapi ve egzersiz terapisi uygulayabilir ve hastaların fiziksel iyiliklerini destekleyebilirler. Ayrıca, araştırma kurumlarında veya akademik kurumlarda çalışarak, fiziksel rehabilitasyon alanında araştırmalar yapabilir, yeni tedavi yöntemleri geliştirebilir ve rehabilitasyon protokollerini optimize edebilirler.